Geef inbrekers geen kans!

Alarm Systeem

Een alarmsysteem of alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen

Bediening

De meeste systemen worden in of uitgeschakeld met behulp van een cijfercode die wordt ingevoerd op een codebedienpaneel. Er zijn ook nog andere, weliswaar minder gebruikte methoden, om de alarmsystemen te bedienen zoals met een sleutel of een badge (Tag)

Detectie

Een alarmsysteem werkt met Sensoren Wanneer bijvoorbeeld een Raam of Deur geopend wordt waar een sensor op gemonteerd is, kan er een alarm afgaan. Er bestaan verschillende soorten detectoren.

magneetcontacten : deze detecteren bijvoorbeeld op deur of raam dat open gaat.

Ruimtelijk werkende detectoren: deze detecteren een beweging in een ruimte

Glasbreukdetector: reageert op geluidsgolven van glasbreuk

Gasdetector  bij gaslek (aardgas of CO of CO2

Rookmelder geeft een alarmsignaal of het stuurt een signaal naar de alarmcentrale bij rook.

Doormelding

Voor een goede opvolging van de signalen moet het systeem aangesloten zijn op een Particuliere alarmcentrale  (PAC) Tegenwoordig is dat niet perse meer nodig . U kunt er ook voor kiezen om via een IP interface in de centrale de meldingen naar u telefoon te laten sturen dat gebeurt via een push bericht. het is uiteraard mogelijk om dit op meerdere telefoons te doen. De voordelen hier van zijn dat u het systeem in eigen hand heeft en geen extra kosten meer heeft van een Particuliere Alarm centrale.

Kosten van een Alarm centrale

De kosten hangen af van wat u allemaal verwacht van het systeem. Wilt u er bij voorbeeld rookmelders op, hoeveel detectoren zijn er nodig? laat u altijd adviseren dan komen wij langs en maken een offerte op maat.